اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

عراقچی: پیگیری پرداخت غرامت به قربانیان شیمیایی سردشت در دستورکار ما قرار دارد 

عراقچی: پیگیری پرداخت غرامت به قربانیان شیمیایی سردشت در دستورکار ما قرار دارد  وزیر امور خارجه در حاشیه اجلاس منع سلاح‌های شیمیایی در لاهه گفت: غرامت قربانیان سلاح‌های شیمیایی در جنگ عراق از جمله قربانیان سردشت در دستورکار دائمی ما قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - 2025 November 26
کد خبر: ۲۹۵۳۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، سیدعباس عراقچی وزیر امورخارجه در حاشیه اجلاس منع سلاح‌های شیمیایی در لاهه گفت: هنوز کشور‌هایی هستند، به‌ویژه کشور‌های غربی، که مدعی انجام تحقیقات در این زمینه‌اند؛ در حالی که شرکت‌ها و افرادشان در این ماجرا و در تأمین مواد شیمیایی برای رژیم صدام دست داشته‌اند. آنها می‌گویند در حال تحقیق هستند، اما ما هنوز از نتیجه این تحقیقات مطلع نشده‌ایم. در بعضی موارد هم محاکماتی انجام شده، اما از نظر ما کامل نیست. این موضوع در دستور کار دائمی ما قرار دارد تا مأخذ شوند و هم غرامت به قربانیان این سلاح‌ها، هم در ایران و هم در عراق، پرداخت شود.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که ما همیشه پیگیری می‌کنیم، بحث تحریم‌های ظالمانه‌ای است که آمریکا به صورت یک‌جانبه اعمال کرده است. این تحریم‌ها علاوه بر آسیب‌هایی که برای مردم ایران داشته، به مصدومان شیمیایی نیز آسیب زده و دسترسی آنها به دارو‌های مورد نیازشان را محدود کرده است. البته ما به شیوه‌های مختلف این کمبود را جبران می‌کنیم، اما این اقدامات، ممنوعیت‌هایی را که آمریکا ایجاد کرده توجیه نمی‌کند. سازمان منع سلاح‌های شیمیایی باید حتماً در این موضوع ورود کند.

وزیر امورخارجه گفت: حملات در جنگ اخیر و حملاتی است که به تأسیسات هسته‌ای و برخی تأسیسات شیمیایی ما انجام شد. منظورم صنایع شیمیایی‌ای است که در امور صلح‌آمیز و استفاده‌های صنعتی فعالیت داشتند. تأسیسات هسته‌ای ما نیز برای استفاده‌های صلح‌آمیز بود. حمله به این تأسیسات، خطر اشاعه مواد شیمیایی و مواد رادیواکتیو را ایجاد می‌کند و تهدیدی برای جان انسان‌ها و محیط‌زیست است؛ تهدیدی که ممکن است فقط به مرز‌های ایران محدود نباشد و با انتشار این مواد، دامنه آن گسترش یابد.

عراقچی ادامه داد: این موضوعات را در صحبت‌های خود مطرح کردم و در گفت‌و‌گو با مدیرکل نیز به‌طور دقیق به آنها اشاره کردم. ایشان هم توضیحاتی درباره آخرین اقدامات انجام‌شده در این زمینه ارائه دادند. آقای حسین‌پور، نماینده محترم سردشت در مجلس شورای اسلامی، در این سفر ما را همراهی کردند. ایشان به هر حال نماینده قربانیان این ماجرا هستند و حضورشان بسیار مؤثر، تأثیرگذار و مفید بود./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار